Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова приєднуватися до окремих угод Митного Союзу. Як передає кореспондент ForUm'у, про це він сказав, відкриваючи засідання Кабінету міністрів України.

«Потрібно напрацьовувати оптимальні шляхи взаємодії. Ми готові приєднуватися до окремих угод митного Союзу», - сказав Азаров і доручив представнику України у Євразійській економічній комісії (ЄЕК) Віктору Суслову спільно з представниками російської сторони напрацювати план дій і винести на розгляд КМУ.

При цьому Азаров також доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі розробити практичні алгоритми взаємодії України з МС і, надалі, з Євразійським союзом в умовах дії договору про зону вільної торгівлі з Євросоюзом. «Доручаю Мінекономрозвитку, Міндоходів, МЗС України під керівництвом віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка розробити практичний алгоритм і механізм взаємодії з МС, надалі, - з ЄврАзЕС, в умовах дії зони вільної торгівлі між Україною та ЄС», - сказав він.

За словами Азарова, Україна зацікавлена ​​в нарощуванні обсягів товаровиробничих відносин з РФ і Митним Союзом.

Як зазначив він, у цьому питанні необхідно системно використовувати принципи СОТ, щоб знайти оптимальне консенсусне рішення.

«Проводити нові розмежувальні лінії не в інтересах наших народів... Те, що з'явилося на наших кордонах нове утворення - Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану, ми сприймаємо як реальність, у якій треба працювати. Те, що з 1 січня 2015 року це об'єднання вийде на вищий рівень інтеграції і суб'єктом співпраці стане ЄврАзЕС, ми також сприймаємо як об'єктивний фактор економічних відносин... Підписання Угоди про асоціацію з ЄС також потрібно сприймати як реальність», - акцентував прем'єр, підкресливши, що ці інтеграційні проекти не потрібно протиставляти.

Як раніше повідомляв ForUm, напередодні українська делегація на чолі з прем'єром Миколою Азаровим провела консультації у Москві, після яких перший віце-прем'єр Ігор Шувалов заявив журналістам, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України у зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і у Митному союзі.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265