День Державного Прапора України - це свято єднання всіх громадян і патріотів незалежно від регіону проживання, віросповідання або політичних симпатій.

Про це йдеться у зверненні Президента України Віктора Януковича до українського народу з нагоди свята, оприлюдненому на офіційному сайті Глави держави.

«Сьогодні ми відзначаємо День Державного Прапора України - великої державної святині, яка уособлює фундаментальні цінності Українського народу. ...Синьо-жовтий стяг втілює одвічне прагнення українців до мирної праці під чистим небом на своїй землі, забезпечення власного добробуту, побудову прогресивного, інтегрованого в сучасний світ суспільства.

Державний Прапор України є невід'ємним символом незалежності, гордості за свою Вітчизну і ознакою нашої самоідентифікації. Ми славимо кожного, хто творив багату історію і нині докладає значних зусиль заради гідного майбутнього України», - йдеться у зверненні.

Президент також закликав українців берегти і шанувати свою державу та її символи.

Нагадаємо, День Державного Прапора України святкується щорічно 23 серпня. Ця дата встановлена ​​у серпні 2004 року, згідно з Указом Президента України №987/2004. До цього День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні.

Державний Прапор України - прапор із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

22 березня 1918 р. Центральна Рада прийняла Закон про Державний прапор республіки, затвердивши синьо-жовтий прапор символом Української Народної Республіки. 13 листопада 1918 р. синьо-жовтий прапор став і державним символом Західно-Української Народної Республіки. Він був затверджений на Підкарпатській Русі, а у 1939 - в Карпатській Україні. У період 1917 - початок 1919 рр.. синьо-жовтим прапором користувалися в Україні і більшовики.

24 серпня 1991 р. відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269