Президент України Віктор Янукович обговорив у телефонній розмові зі своїм російським колегою питання двосторонньої співпраці, у тому числі, пов'язані з митним оформленням вантажів на українсько-російському кордоні. Про це повідомляє РІА «Новости», посилаючись на прес-службу Кремля.

«Відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з Президентом України Віктором Януковичем. Президенти обговорили різні аспекти двостороннього співробітництва, включаючи питання, що стосуються митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов'язує проблеми у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

Також Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів у Росію.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278