Верховний суд Швейцарії повторно призупинив рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні про причетність «Металіста» до договірного матчу, через який команду позбавили права виступати в єврокубках у сезоні 2013/14.

Як повідомляє офіційний сайт ФК «Металіст», цього разу, згідно з наказом Суду, призупинення стосується і ФК «Металіст», і спортивного директора команди Євгена Краснікова. Таким чином, висновок CAS про причетність «Металіста» до договірного матчу буде переглянутий повністю, в тому числі - щодо ролі Краснікова. Рішення ВСШ прямо направлено Судом в CAS.

Як повідомив перший віце-президент клубу Костянтин Пивоваров: «Металіст» повторно звертається до Спортивного арбітражного суду Лозанни з проханням про призупинення рішення УЄФА і про допуск «Металіста» в Лігу Чемпіонів».

Нагадаємо, раніше CAS опублікував постанову, в якій відхилив прохання «Металіста» заблокувати рішення УЄФА про дискваліфікацію клубу з єврокубкових турнірів на сезон 2013/14 за договірний матч.

Згідно з рішенням суду, харківський клуб був позбавлений бронзових медалей сезону 2007/2008, а спортивний директор клубу Євген Красніков дискваліфікований на п'ять років.

Раніше Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) та Інтерпол домовилися про співпрацю у боротьбі проти договірних матчів.

Європейський футбольний союз (УЄФА) під час щорічних зимових суддівських курсів, які проходять на цьому тижні в Римі, попередив європейських арбітрів про небезпеку та ризики, пов'язані з договірними матчами.

Поліція ЄС - Європол - провела масштабне розслідування організації договірних футбольних матчів, як у Європі, так і в інших частинах світу, які виявило близько 380 підозрілих матчів, включаючи дві гри в Лізі Чемпіонів, у Європі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1733