На сьогоднішній день Росія не має зауважень до безпеки українських продуктів харчування. Про це сьогодні в Москві після зустрічі з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.

«Зауважень з боку Росії, що стосуються безпеки продуктів харчування, на сьогодні немає. Я впевнений, що найближчим часом буде прийнято рішення безпосередньо щодо кондитерської продукції», - зазначив міністр.

Присяжнюк нагадав, що російська сторона акредитує в Україні 5 лабораторій. Після цього будуть перевірені українські заводи, в продукції яких було висунуто вимоги.

Як повідомляв ForUm, 29 липня Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки.

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Раніше Казахстан, Таджикистан, Молдова, Киргизія і Білорусь почали перевірки слідом за РФ. Таджикистан не виявив жодних порушень щодо якості та безпеки даних кондитерських виробів, Казахстан також реабілітував українські цукерки, як і Молдова. Білорусь почала перевірки, які показали відповідність цукерок всім нормам.

Росспоживнагляд обстежує заводи Roshen, після чого почнеться повернення кондитерських виробів з України на ринок РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

684