Робочу групу щодо врегулювання проблемних питань українсько-російського торговельно-економічного співробітництва очолив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

До складу групи входять міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, міністр промислової політики Михайло Короленко, перший заступник міністра доходів і зборів Степан Дериволков, а також урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД і Євразійського економічного співробітництва Валерій Мунтіян і представник уряду в Колегії ЄврАзЕС Віктор Суслов.

Крім того, участь у роботі міжвідомчої групи візьме і заступник голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Група почала працювати негайно.

За дорученням прем'єр-міністра Миколи Азарова, робоча група повинна до 19 серпня внести на розгляд Кабінету Міністрів України узгоджені пропозиції щодо врегулювання з Російською Федерацією проблемних питань, які виникли у торговельно-економічній сфері.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Пізніше деякі великі українські товаровиробники також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їхньої ​​продукції.

15 серпня в прес-службі Міністерства доходів і зборів України заявили, що митні пости працюють без перебоїв.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів до Росії .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584