Росспоживнагляд обстежує заводи Roshen, після чого почнеться повернення кондитерських виробів з України на ринок РФ. Про це глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко сказав журналістам після переговорів з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком.

За словами Онищенка, Росспоживнагляд також акредитує п'ять українських лабораторій, які будуть контролювати якість продукції перед поставками в Росію.

Повернення проходитиме за тією ж схемою, що і в ситуації з українськими сирами, тобто на початковому етапі російською стороною буде контролюватися кожна партія, пояснив він, повідомляє РІА «Новости».

У той же час Онищенко повідомив, що претензії до якості цукерок Roshen у російської сторони як і раніше залишаються. «Ті претензії, які на момент закриття (ринку РФ для ввезення цукерок Roshen - Ред.) до якості були, вони залишилися», - сказав Онищенко після переговорів.

Він нагадав, що 90% проб цукерок, які перевірив Росспоживнагляд, не відповідали заявленим на упаковці параметрам.

«Щодо липецького заводу (Roshen) у нас немає питань. Це гарантовано. Це говорить про те, що тут не хуліганять з технологією», - додав глава Росспоживнагляду. За його словами, щодо фабрики Roshen у Литві також практично не зафіксовано порушень за якістю кондитерських виробів.

Нагадаємо, 29 липня Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки.

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Раніше Казахстан, Таджикистан, Молдова, Киргизія і Білорусь почали перевірки слідом за РФ. Таджикистан не виявив жодних порушень щодо якості та безпеки даних кондитерських виробів, Казахстан також реабілітував українські цукерки, як і Молдова. Білорусь почала перевірки, які показали відповідність цукерок всім нормам.

Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344