Україна заборонила імпорт і транзит кормів і зерна в Україну з деяких адміністративних територій Росії. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Ввезення заборонено через ящур. «Міністерство інфраструктури інформує перевізників щодо отриманого повідомлення від заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини України: через поширення захворювання тварин ящуром на територіях Сибірського, Північнокавказького і Південного Федеральних округів РФ заборонено імпорт і транзит кормів та зерна в Україну з цих адміністративних територій Росії», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляється, ввезення з цієї країни інших вантажів, які підконтрольні Державній службі ветеринарної медицини, перевізники будуть здійснювати «відповідно до ветеринарних вимог щодо імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду».

Мінінфраструктури просить перевізників при плануванні перевезень в/з Російської Федерації враховувати цю інформацію.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Пізніше деякі великі українські товаровиробники також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їхньої ​​продукції.

15 серпня в прес-службі Міністерства доходів і зборів України заявили, що митні пости працюють без перебоїв.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов’язує з проблеми у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів до Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

624