Двоє громадян України перебувають на борту вертольота, зафрахтованого російською компанією, який був захоплений повстанцями в суданському регіоні Дарфур.

Раніше агентство «Франс Прес» передало інформацію про те, що повстанці в суданському регіоні Дарфур захопили й утримують зафрахтований російською компанією вертоліт, який працював за контрактом з місією миротворців ООН. Вертоліт не носив розпізнавальних знаків ООН. Троє членів екіпажу були затримані повстанцями з Армії визволення Судану. Один з льотчиків - громадянин Судану.

Представник ООН повідомив, що вертоліт був захоплений після того, як через технічну несправність здійснив екстрену посадку за 15 кілометрів від Ньяли - адміністративного центру суданського штату Південний Дарфур. Тим часом повстанці раніше заявляли, що збили вертоліт, повідомляє РІА «Новости».

Про захоплених українців турецькому агентству «Анатолія» повідомив представник змішаної операції ООН і Африканського союзу (UNAMID) у Судані Крістофер Чікманік (Christopher Cycmanick).

Російське посольство в Судані раніше повідомило, що росіян серед членів екіпажу вертольота Мі-8, захопленого в Дарфурі, за попередніми даними, немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173