Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко заявляє про зниження рівня дитячої злочинності в Україні в першому півріччі, повідомили в прес-службі Глави держави.

«За перше півріччя 2013 р. знизилася майже на 36% кількість злочинів, скоєних дітьми - з 8 786 за аналогічний період минулого року до 5 650, у тому числі на 23,9% тяжких та особливо тяжких», - повідомив Павленко.

На його думку, такий показник є результатом попереджувально-профілактичних заходів.

При цьому Павленко підкреслив, що існує необхідність удосконалення профілактичних виховних заходів відносно дітей, які перебувають у конфлікті із законом або мають ризик скоїти правопорушення.

За його словами, йдеться про створення системи виховання дітей, яка об'єднувала б навчально-виховний процес у закладах освіти, розвивала позашкільну освіту, забезпечувала змістовне дозвілля дітей та соціальну роботу в цілому з сім'ями, а також посилювала відповідальність міліції за попередження та профілактику дитячої злочинності.


Омбудсмен також повідомив, що за неналежне виконання батьківських обов'язків щодо виховання дітей у 2013 році до адміністративної відповідальності було притягнуто понад 20 тис. осіб, за скоєння насильства в сім'ї по відношенню до дітей - близько 1,4 тис.

У повідомленні наголошується, що, за станом на 1 липня, відносно дітей скоєно 6 149 кримінальних злочинів, у тому числі 1031 тяжких та особливо тяжких; від протиправних діянь постраждали 6 531 дитина, з них 1891 у віці до 14 років.

Павленко відмічає тенденцію щодо зниження кількості дітей, які утримуються в колоніях і слідчих ізоляторах.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269