Президент Польщі Броніслав Коморовський, незважаючи на інцидент, що стався з ним у Луцьку, позитивно оцінює свою охорону. Про це повідомляє «Польське радіо».

«Це був найменший «прокол» охорони, який можна було б собі уявити, та й то на виступі, в гостях, де ти не є господарем. Заради політики примирення з сусідами, в даному випадку з українським сусідом, можна стерпіти і дюжину яєць, - це я кажу з посмішкою», - сказав президент.

Сайт «Польського радіо» зазначає, що експерти піддали критиці реакцію на цей вчинок президентської охорони, але Коморовський не має претензій до Бюро охорони уряду (BOR).

Нагадаємо, інцидент стався у Луцьку 14 липня п.р. відразу після богослужіння в костелі святих Петра і Павла, де пройшла спільна молитва і вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії. Коли Президент Республіки Польща Коморовський безпосередньо підійшов поспілкуватися з віруючими, які очікували на площі, юнак з натовпу поплескав його по плечу рукою, в якій було яйце.

Працівники міліції миттєво вивели молодого чоловіка і після огляду в обласному наркодиспансері доставили до слідчого управління УМВС України у Волинській області. За даним фактом почали кримінальне провадження. Після закінчення досудового розслідування справу з обвинувальним актом було направлено до суду.

22 липня в Секторі по зв'язках з громадськістю УМВС України у Волинській області повідомили, що молодий чоловік, який розчавив яйце на плечі президента Польщі, отримав рік обмеження волі з випробувальним терміном один рік.

Міністерство внутрішніх справ Польщі, якому підвідомча спеціальна служба BOR, що займається охороною вищих посадових осіб у країні, відразу після інциденту заявило про те, що охорона Коморовського допустила помилку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

663