Президент України Віктор Янукович висловив співчуття сім'ям загиблих працівників внаслідок надзвичайної ситуації в місті Горлівка Донецької області, де вчора, 6 серпня, на заводі концерну «Стирол» стався викид аміаку, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Президент доручив уряду і, зокрема, міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій та керівнику Донецької ОДА Андрію Шишацькому забезпечити постраждалих усім необхідним і надати допомогу.

Найближчим часом Президент очікує звіту урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії під керівництвом віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка.

Президент також доручив уряду вжити заходів з підвищення безпеки на промислових підприємствах України.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком, з подальшим викидом.

Унаслідок надзвичайної ситуації загинули 5 людей і постраждали 20 людей. Постраждалі госпіталізовані в міські лікарні №2 і №3 м. Горлівка.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215