Загрози життю та здоров'ю населення після аварії на аміачному заводі №1 концерну «Стирол» у Горлівці немає. Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький, повідомляє прес-служба ОДА.

«Приводів для паніки немає. Загрози життю людей теж немає. Санепідслужба провела заміри, і продовжує моніторинг ситуації», - зазначив губернатор.

За його словами, станом на 21.00 вівторка аварія на концерні «Стирол» була повністю ліквідована.

Глава області також повідомив, що всім постраждалим у повному обсязі надається медична допомога. Є всі необхідні для цього медикаменти. Сім'ям загиблих буде надана допомога - на місці працює голова Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

Шишацький додав, що для встановлення причин аварії необхідно провести повне розслідування.

У той же час в облдержадміністрації підкреслили, що надзвичайна подія, яка трапилась на прохідному аміакопроводі, на роботі концерну не позначиться. Цех, в якому трапилася аварія, знаходиться на капітальному ремонті.

За даними ОДА, зараз в лікарнях міста залишається 21 постраждалий.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком, з подальшим викидом.

Унаслідок надзвичайної ситуації загинули 5 людей і постраждали 20 людей. Постраждалі госпіталізовані в міські лікарні №2 і №3 м. Горлівка.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193