Президент України Віктор Янукович поставив перед Кабінетом Міністрів завдання розвивати експорт при посильному скороченні імпорту. Про це начальник відділу розвитку експорту товарів і послуг департаменту зовнішньоекономічної діяльності Мінекономрозвитку Артем Чернега заявив під час круглого столу, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, Національний план дій на 2013 р. тут передбачає розробку Концепції створення системи державної підтримки експорту, повідомив чиновник. «Наше міністерство розробило таку концепцію, і найближчим часом вона буде затверджена. Проект підготовлений на основі досвіду розвинених країн і передбачає різні інструменти підтримки - фінансові, організаційні, інституційні, інформаційні. Наступне завдання - розробка конкретних заходів щодо впровадження Концепції», - сказав фахівець.

З цього приводу гендиректор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов зазначив, що наша країна вже зараз здатна виробляти багато видів конкурентоспроможної промпродукції, від сільгосптехніки і літаків до високочистого кремнію і текстилю. «Для більшості вітчизняних компаній не складає труднощів продати свій товар, але питання в правильному виборі ринків збуту та маркетингових стратегій. Так, з урахуванням реалій конкуренції деякі підприємства повинні робити ставку на внутрішній ринок, і тут вже треба говорити про імпортозаміщення», - вважає експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177