Офіційних звернень від української сторони з приводу переговорів з Росією щодо претензій до продукції корпорації Roshen у Росспоживнагляд не надходило, тому згода на такі переговори не було дана, заявив глава відомства Геннадій Онищенко.

«Ніяких офіційних звернень з приводу проведення переговорів по дипломатичних каналах нам не надходило, відповідно офіційна згода на проведення переговорів нами не давалася», - сказав він агентству «Інтерфакс» у четвер.

«Інформація про початок переговорів з понеділка, що з'явилася в пресі, є недостовірною», - заявив Онищенко.

Він зазначив, що, на думку російської сторони, підставою для переговорів могло б бути «офіційне погодження предмета переговорів».

«Якщо цікавитися нашою думкою, то одним з ключових питань має бути обговорення взаємовизнання проведених досліджень у національних лабораторіях», - підкреслив глава Росспоживнагляду.

Він нагадав, що під час так званої «сирної епопеї» однією з умов повернення цієї української продукції на російський ринок, крім виконання необхідних вимог до якості, було також співробітництво в галузі акредитації лабораторій, визнання результатів їх досліджень на національному рівні.

«Проте з моменту допуску цієї продукції на російський ринок ця тема українською стороною більше не піднімалася, і в контексті останніх подій вона для нас є однією з ключових і системоутворюючих. І це одне з пояснень, чому українська сторона знову наступила на граблі», - зазначив Онищенко.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що Україна планує почати міждержавні переговори з Росією з питань постачання продукції компанії Roshen у наступний понеділок, 5 серпня. Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153