Прем'єр-міністр України Микола Азаров привітав українських спортсменів з успішним виступом на IX Всесвітніх іграх у м. Калі (Колумбія). Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

«По праву можна пишатися досягненнями українців, що свідчать про збереження кращих традицій виховання талановитих спортсменів. Ще раз на світовій арені підтверджено спортивну велич нашої держави. Більше того - переконливо продемонстрована здатність задавати тон змагань, встановлюючи світові рекорди», - зазначив прем'єр-міністр України.

Глава уряду побажав спортсменам та їхнім тренерам міцного здоров'я, натхнення, високих спортивних досягнень і нових перемог.

Нагадаємо, наша збірна вже завоювала в загальнокомандному заліку 24 медалі. З них - 7 золотих, 9 срібних та 8 бронзових нагород.

«Золото» в скарбничку досягнень українських спортсменів додали Марина Прищепа (сумо), Олександр Гордієнко (сумо), Ганна Різатдінова (художня гімнастика), Іван Настенко (джиу-джитсу), Лариса Соловйова (пауерліфтинг), Віктор Кифоренко (стрибки на батуті), Вадим Довганюк (пауерліфтинг).

При цьому триразова чемпіонка Всесвітніх ігор (2005, 2009, 2013 рр..) Лариса Соловйова встановила відразу три світові рекорди: у вправах з присідання і жиму (відповідно 235 і 166 кг), а також по загальній сумі балів (686,4 кг).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213