Українські аграрії зібрали понад 85% річного врожаю зернових. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час вступного слова на засіданні Кабінету Міністрів.

«Цього року в Україні можна зафіксувати рекордний збір врожаю. На сьогоднішній день 85% врожаю вже зібрано, що становить практично 27 млн ​​тонн зерна», - заявив він.

При цьому Арбузов зазначив, що врожайність зернових цього року більша на 4,8 центнерів з гектара і складає 29,5 центнерів з гектара.

Найвища врожайність, додав він, у Черкаській, Київській, Хмельницькій та Вінницькій областях. «При цьому у нас є потенціал для подальшого зростання врожайності зернових. У першу чергу за рахунок поліпшення якості посівів зернових та застосування передової аграрної техніки», - підкреслив перший віце-прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що в Україні врожайність озимої пшениці цього року в порівнянні з минулим зросла на 20%.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191