Співробітники СБУ припинили незаконну діяльність жителя міста Вугледар Донецької області, який без відповідної ліцензії надавав послуги інтернет-провайдера. Про це повідомляє прес-група управління СБУ у Донецькій області.

Правоохоронці встановили, що 23-річний українець, використовуючи відповідне програмне та технічне обладнання, незаконно підключав до Інтернету жителів кількох населених пунктів Донбасу.

«Це призвело до створення радіоперешкод спецкористувачам - МВС і ДСНС. Передача інтернет-сигналу здійснювалася у діапазоні, який використовують зазначені служби при ліквідації аварій, координації пошукових заходів», - йдеться в повідомленні.

За матеріалами СБУ органами міліції було відкрито кримінальне провадження за ст.361 (несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ККУ.

У рамках кримінального провадження слідчо-оперативною групою вилучено 10 одиниць телекомунікаційного та передавального обладнання на загальну суму понад 200 тис. грн. Санкція статті передбачає кримінальну відповідальність до 6 років позбавлення волі.

В обласному управлінні СБУ уточнили, що зловмисник був затриманий 24 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193