Підстав говорити про спалах серозного менінгіту у Львівській області немає. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Згідно з повідомленням, за оперативними даними головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, з початку липня цього року в різних районах і населених пунктах Львівської області зареєстровано 42 хворих (у тому числі, троє дітей п'яти, шести і восьми років, а також 17 підлітків у віці від 15 до 17 років) з клінічно встановленим діагнозом «серозний менінгіт» або з підозрою на серозний менінгіт.

«За попередніми результатами епідрозслідування, загального фактора передачі збудника інфекції не виявлено. Всі випадки розрізнені, не пов'язані між собою, реєструються на території п'яти районів та Львова (вісім випадків). Дитячі дошкільні та оздоровчі установи жоден з хворих дітей не відвідував. Жоден з усіх випадків захворювання лабораторно не підтверджений. Проводяться заходи з диференціальної діагностики та встановлення остаточних діагнозів», - повідомляє МОЗ.

За даними міністерства, станом на 29 липня 2013 р. на стаціонарному лікуванні перебуває 34 особи (з них 18 дітей). Перебіг захворювання легкої та середньої тяжкості. Основними симптомами є висока температура, біль у горлі, загальна слабкість. Хворим надається вся необхідна медична допомога.

За даними епідеміологічних спостережень Держсанепідслужби України, за період з 2000 по 2012 рік у Львівській області кількість захворювань з лабораторно підтвердженим діагнозом «вірусний менінгіт» коливалася від двох до 91 випадку на рік (у середньому - близько 40 випадків на рік). «Станом на 29 липня 2013 р. у Львівській області, ймовірно, спостерігається черговий циклічний підйом захворюваності ентеровірусною інфекцією. Підстав говорити про спалах даного захворювання немає. Остаточні висновки можливі тільки після лабораторного підтвердження діагнозів і диференціального діагнозу з іншими видами інфекційних захворювань, що мають схожу клінічну картину», - наголошується в повідомленні.

Епідрозслідування тривають, ситуація знаходиться під контролем Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація Держсанепідемслужби у Львівській області про те, що на Львівщині спостерігається ускладнення епідситуації з захворюваності ентеровірусною інфекцією, у тому числі серозними менінгітами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243