У рамках участі президентів України та Російської Федерації 28 липня 2013 р. у святкуванні Дня флоту України і Дня військово-морського флоту РФ у Севастополі, відбулися консультації керівників Підкомісії з питань перебування ЧФ РФ на території України - першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченка та статс-секретаря заступника міністра закордонних справ Російської Федерації Григорія Карасіна. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Згідно з повідомленням, особливу увагу в рамках переговорів було приділено питанням соціально-економічного розвитку м. Севастополь та інших населених пунктів, в яких дислокуються підрозділи ЧФ РФ.

У контексті інших питань двостороннього порядку денного були обговорені питання підготовки до спільного відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у 2014 році. Сторони також обмінялися думками з деяких питань міжнародної та регіональної проблематики, в тому числі в контексті реалізації пріоритетів головування України в ОБСЄ у 2013 році.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович і президент Російської Федерації Володимир Путін подивилися у Севастополі військово-морське свято на честь Дня флоту України і Дня військово-морського флоту Росії, а також 1025-ліття Хрещення Київської Русі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180