У Києві 28 липня відкрили відреставровану колону Магдебурзького права. Про це повідомляє прес-служба КМДА.


За словами присутнього на церемонії відкриття глави КМДА Олександра Попова, до 1025-річчя Хрещення Київської Русі здійснено масштабну реставрація колони Магдебурзького права та прилеглої території.
 

«Цей пам'ятник було встановлено на честь повернення Києву у 1802 році Магдебурзького права, яке місто вперше отримало ще в XV столітті. Друга назва монумента - нижній пам'ятник Святому Володимиру. За легендою на цьому місці Святий Рівноапостольний князь Володимир хрестив своїх синів», - сказав він.
 
Попов підкреслив, що з моменту встановлення пам'ятника періодично проводилися тільки ремонтно-реставраційні роботи, і тільки зараз його відновили в тому вигляді, який він мав у 1862 році, коли в центральній арці нижньої частини колони була влаштована каплиця з фонтаном.
 

Голова КМДА висловив подяку архітекторам, художникам і будівельникам за їхній внесок у відродження святині Києва.

Варто зазначити, що під час реконструкції колони також були відремонтовані сходи, обладнані підходи до пам'ятника від Набережного шосе. Підземний перехід, що веде до Дніпра, отримав сучасне освітлення, а на стінах відтворено карту Києва Х-ХІІІ ст. Також були проведені роботи з декоративної обробки підпірної стінки Набережного шосе. Арки, якими закінчується підземний перехід, прикрашені тематичними барельєфами із зображеннями Володимира Великого та Іоанна Хрестителя.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348