Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що буде жорстко контролювати виконання будівельними компаніями зобов'язань щодо будівництва об'єктів соціальної інфраструктури: дитячих садків, шкіл, лікувальних закладів, доступного житла та інших.

«Протягом багатьох років у Києві спостерігається перекіс у будівельній галузі. Багато років поспіль будувалися в основному комерційні житлові будинки. Тепер активніше інших сегментів ринку розвивається будівництво офісів, торгових комплексів. А будівництво об'єктів соціальної інфраструктури як відставало, так і відстає від потреб міста. Це неприпустимо. Зараз ми шукаємо нові форми співпраці з девелоперами, щоб будівництво у Києві велося з урахуванням інтересів київської громади. І будемо жорстко контролювати ці процеси», - заявив Попов.

Голова КМДА зазначив, що місто зацікавлене в активному розвитку будівельної галузі та виходу її з кризи. «Ми максимально спрощуємо дозвільну систему для будівельної галузі, у відповідності до завдань Президента та Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Будівельна індустрія - потужний двигун для всієї економіки Києва, одне із основних джерел наповнення бюджету. Місто зацікавленеу тому, щоб галузь вийшла із кризи, і ми будемо максимально сприяти цьому. Однак необхідно, щоб і девелоперські компанії працювали в інтересах міста», - сказав він.

Попов також висловив сподівання, що у рамках реформи місцевого самоврядування, ініційованої Главою держави, Києву будуть повернуті повноваження з контролю за діяльністю будівельних компаній. Він нагадав, що Київська міськдержадміністрація вже давно подала відповідні законодавчі пропозиції у Кабмін. На думку Олександра Попова, контролювати дії забудовників повинні київська влада і київська громада. Лише у такому разі міські органи влади можуть забезпечити порядок і нести відповідальність за ситуацію у сфері будівництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139