У латвійській Юрмалі в неділю ввечері завершився 12-й Міжнародний конкурс молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля-2013».

Перемогу і головний грошовий приз - 50 тис. євро - отримав співак з Куби Роберто Кел Торрес. Друге місце і 30 тис. євро дісталися Саломе Катамадзе з Грузії, третє і 20 тис. євро - виконавцю з В'єтнаму Віну Хуату.

 
Українці Ольга Діброва і Аркадій Войтюк зайняли 13 і 14 місця відповідно.

 
Один із засновників конкурсу композитор Ігор Крутой під час прес-конференції зазначив, що цього року склад учасників був найсильнішим за всі 12 років існування фестивалю. «Ми їх скрупульозно вибирали, і як вони будуть виглядати всі разом на сцені», - підкреслив він.

«Відчувалося, що конкурсанти «Нової хвилі» хвилювалися, виконуючи перед журі і глядачами пісні наживо. На третій-четвертий день вони розкріпостилися», - додав він і нагадав, що вперше всі учасники виступали без фонограми. «Виступ не під фонограму - це нормальний, європейський стандарт», - зазначив Крутой.

Конкурс молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля», який прийшов на зміну всесоюзному фестивалю «Юрмала», традиційно проходить на сцені юрмальської концертної зали «Дзінтарі». Цього року в ньому взяли участь 16 виконавців із 12 країн світу. У перший з трьох конкурсних днів виконувалися світові хіти, у другий - хіт своєї країни, а у третій день представили глядачам і членам журі пісню, написану спеціально для музичного огляду. У складі журі конкурсу Ігор Крутой, Тото Кутуньо, Валерія, Лайма Вайкуле, Костянтин і Валерій Меладзе, Леонід Агутін, Ігор Ніколаєв, Ігор Матвієнко, Максим Фадєєв та Юрій Антонов.

За матеріалами «ИТАР-ТАСС», «Newwavestars»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418