У Парку культури та відпочинку Ліанозово, на північному сході Москви,у неділю о 19:20 мск сталася НП: обвалився один із атракціонів у районі Абрамцевської вулиці. Спочатку говорили про «Ромашку», потім - про колесо огляду і «Сюрприз»: думки ЗМІ розділилися.

За даними, які наводить на 09:00 радіостанція «Эхо Москвы», у «Сюрприза», орендарем якого є ТОВ «Карамболь-М», (все-таки це був «Сюрприз», своєрідна центрифуга, яка, обертаючись, переходить з горизонтального положення у вертикальне) сталося руйнування цапфи рухомого механізму.

«Я був біля паркану, біля цього «Сюрпризу». Він почав дуже повільно опускатися і при цьому крутився. А потім він різко зірвався і вдарився об землю», - розповів очевидець Сергій Аксьонов.

Люди, які перебували у той момент на каруселі, отримали серйозні травми, зокрема, у п'ятьох переломи, у тому числі - хребта. Серед потерпілих, за даними Московської служби порятунку, немає жодної дитини, оскільки атракціон розрахований на дорослу публіку. Середній вік тих, хто був на чортовому колесі під час його обвалення, приблизно 20 років.

Про кількість постраждалих також спочатку надходили суперечливі відомості. Так, згідно з найпершими повідомленнями з посиланням на ЦО і НС Москви, п'ять людей загинули і близько півтора десятка отримали поранення. Однак через деякий час інформація про загиблих була спростована, повідомили, що внаслідок НП постраждали 19 осіб. І вже вранці 12 квітня «Эхо Москвы», посилаючись на уточнені дані, говорить про 16 потерпілих. Внаслідок падіння атракціону 16 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. З них 10 госпіталізовані, троє - у тяжкому стані поміщені у реанімаційне відділення.

«Стан одного потерпілого оцінюється як тяжкий, чотирьох - середньої тяжкості, решта отримали легкі травми», - повідомило джерело у московському ГУВС.

За словами представника ГУВС Кирила Мазуріна, версія теракту не розглядається. До місця події виїжджали лікарі «швидкої допомоги» і група рятувальників. На місці події проводяться слідчі дії: на місці вилучені частини механізмів каруселі, проведена вилучення документації, допитано свідків і співробітників фірми «Карамболь-М».

Крім того, прокуратура Москви доручила міжрайонним та окружним прокурорам організувати перевірки технічного стану атракціонів, які функціонують на території російської столиці.

Бутирська міжрайонна прокуратура Москви порушила кримінальну справу за ст.293 («недбалість») і ст.188 («спричинення тяжкої шкоди здоров'ю з необережності») КК РФ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Москви.

За матеріалами: utro.ru

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206