У Київ прибув Хрест апостола Андрія Первозванного, який доставила на святкування 1025-річчя Хрещення Русі Елладська православна церква.

Хрест апостола Андрія Первозванного зустріли вчора ввечері у Києво-Печерській Лаврі Митрополит Київський і всієї України Володимир, єпископат та духовенство Української православної церкви та віруючі.

Хрест розмістили у Трапезному храмі в ім'я преподобних Антонія і Феодосія Печерських, передає «УНІАН».

Предстоятель РПЦ Патріарх Кирило та Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир відслужили молебень, після чого віруючі отримали можливість прикластися до святині. Численні паломники, які прибули до столиці на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, мали можливість поклонитися Хресту апостола Андрія Первозванного навіть вночі.

Для поклоніння святині організований підхід з території «нижньої» Лаври: відкриті ворота від нижнього входу Києво-Печерської Лаври - на територію Києво-Печерського заповідника. Поклоніння хреста не перетинатиметься з богослужіннями на площі перед Успенським собором Лаври.

Вклонитися Хресту апостола Андрія Первозванного можна цілодобово. 28 липня о 13:00 Найсвятіше відбуде до Мінська, де також проходитимуть урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

401