Українська сторона у вересні вирішить проблемні питання, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, прогнозує міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Україна спільно з Єврокомісією відпрацювала план дій, який реалізується зараз. Цей план дій фактично реалізований на 95%, залишилося всього кілька проблемних питань, які ми, я думаю, закриємо у вересні місяці», - сказав міністр в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Він розповів, що йдеться про низку законопроектів, які стосуються прокуратури, сфери виборів, а також імплементації антикорупційного законодавства.

«Вже відправлений в ЄК законопроект про зміни до виборчого законодавства, і ми думаємо, що у вересні ми зможемо його прийняти», - підкреслив міністр.

Що стосується антикорупційного законодавства, то, за прогнозами Кожари, його імплементація активно почнеться після сезону відпусток.

Згадав глава МЗС і антидискримінаційний законопроект, який так і не був прийнятий парламентом. «Залишається також питання, у якому важко передбачити, як буде реагувати Верховна Рада - це антидискримінаційний закон. Поки уряду не вдалося забезпечити позитивний розгляд цього законопроекту у парламенті», - зазначив міністр і додав, що цей законопроект прямо не стосується підписання Угоди про асоціацію, однак безпосередньо пов'язаний з діалогом щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275