За попередньою версією ДержНС, причиною загоряння у Національному науково-природничому музеї України стало перевантаження в електромережі внаслідок використання працівниками у залах музею обігрівачів замість спецлампи.

Таку думку висловив начальник управління протидії надзвичайним ситуаціям у Києві Руслан Буханець, передає кореспондент ForUm’у.

«Загинули кілька екзотичних тварин. Ті, яких не встигли вчасно евакуювати. Вони задихнулися в диму», - сказав рятувальник.

В даний момент проводиться перевірка факту несанкціонованого використання обігрівачів у залах музею для створення більш високої температури, необхідної екзотичним тваринам.

Тим часом змій, які перебували у цьому залі, вже відловили. «Усі змії виловлені, але птахів врятувати не вдалося», - прокоментував ситуацію співробітник прес-служби ДержНС Андрій Лапонога.

Варто зазначити, що на першому поверсі музею розташовувалася виставка екзотичних тварин «Нічний Світ». На ній було представлено понад 50 видів тварин: сітчастий пітон, акацієвий щур, веслонога жаба і жаба-водонос, молочна змія і сатанинський гекон, вухатий їжак і летюча собака, пітон і павук-птахоїд.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні у Національному науково-природничому музеї України сталася пожежа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185