Події у смт Врадіївка, співробітники райвідділу міліції якої підозрюються у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та зґвалтуванні місцевої жительки, підтвердили необхідність проведення в Україні повного реформування правоохоронних органів.

Як повідомляє кореспондент ForUm'у, таку думку висловив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник у ході круглого столу на тему: «Міліція для України чи Україна для міліції?»

Політик вважає, що не варто перекладати вину за подію тільки на міліцію.

«Професія міліціонера сьогодні повністю втратила престиж. Співробітники правоохоронних органів працюють за маленьку зарплату і без соціальних прав на захист. І саме ці обставини штовхають міліцію і прокуратуру на корупційні відносини. Так, у міліції є негідники, але є і порядні люди», - сказав Олійник.

Він додав, що протести проти правоохоронних органів, які проходили останнім часом, показали необхідність невідкладного реформування цієї сфери.

З політиком погодився і начальник державного науково-дослідного інституту МВС України Михайло Вербенський, уточнивши, що в країні не вперше говорять про реформу МВС, але практично жодна влада не реалізувала свої наміри.

«Тут питання насамперед у фінансовому забезпеченні реформи. Адже в Україні ситуація доходить до абсурду, коли міліціонери самі собі купують папір, ручки і тощо», - сказав він.

Як приклад експерт навів систему роботи МВС країн Європейського Союзу.

«Там поліція не тільки престижна професія, а і дає гарантії співробітнику на його захист. І треба також пам’ятати, що зміни не прийдуть до нас завтра. Наприклад, у Росії законопроект про перехід на поліцію тільки два роки обговорювалося експертами», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 червня були затримані міліціонер і таксист за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак затриманий пізніше - 2 липня.

Вночі 1 липня у Врадіївці більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції. У ході сутичок потерпіли кілька людей, яких відправили до лікарні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334