Європейський Союз і Грузія завершили переговори щодо Угоди про асоціацію.
Про це йдеться у спільній заяві Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон та Комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

«Ми раді підтвердити завершення переговорів про майбутню Угоду про асоціацію між Європейським Союзом та Грузією, у тому числі про створення глибокої та всебічної зони вільної торгівлі», - йдеться у заяві, повідомляє «УНІАН».

«Ми сподіваємося на парафування Угоди про асоціацію на наступному саміті «Східного партнерства», який відбудеться 29 листопада 2013 року у Вільнюсі, і на подальше підписання угоди, як тільки технічні процедури будуть завершені», - продовжили Ештон і Фюле.

Представники ЄС підкреслили, що нова угода стане наріжним каменем у двосторонніх відносинах між ЄС і Грузією і відкриє шлях для реформ у Грузії, які будуть базуватися на спільних цінностях, політичній асоціації та економічній інтеграції з Євросоюзом.

Нагадаємо, ЄС і Грузія почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2010 році.

Саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371