Лікарів бригад екстреної медичної допомоги та медицини катастроф хочуть забезпечити ручними міні-сиренами. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив у ході прес-конференції керівник київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Вершигора.

«У нас працюють в основному жінки і дівчата, залежно від регіону, у середньому вони становлять від 65% до 80% усього персоналу (центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - Ред.). І ми змушені вживати заходів для забезпечення безпеки наших співробітників», - підкреслив він.

За словами Вершигори, вартість міні-сирен становить 130-135 грн за штуку, забезпечити ними хочуть кожну бригаду. Загалом у Києві, зазначив Вершигора, працює 155 бригад вдень і 102 вночі. В Україні ж всього 3089 бригад екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Крім того, за словами Вершигори, планується вести базу даних пацієнтів, які можуть бути потенційно небезпечними,та встановлювати відеореєстратори на автомобілях екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

Зі свого боку, директор Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України Володимир Юрченко підкреслив, що у МОЗ не підтримують ідею озброєння працівників бригад швидкої допомоги електрошокерами або газовими балончиками.

«Є позиція - а чи давати балончики, шокери лікарям швидкої допомоги. Історія інших країн говорить, що ні, це не є тенденцією. У нас ще багато інших невикористаних можливостей, і дискусія з цього приводу ще триватиме. Але шлях, по якому ми сьогодні йдемо, це спільні дії з міліцією, це тривожна кнопка і тренінги, - правильна робота з психічно хворими», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188