Представництво Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) стурбоване кількістю вагітних українок, які курять. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, на прес-конференції за результатами мультиіндикаторного кластерного обстеження домогосподарств заявив заступник голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Рудигер Люхманн.

Він зазначив, що дослідження, яке було проведене Державною службою статистики та Інститутом демографії і соціальних досліджень за фінансової підтримки ЮНІСЕФ, показало, що є сфери життя українців, які викликають занепокоєння.

«Як ЮНІСЕФ ми стурбовані ситуацією, що склалася у сфері імунізації дітей, рівнем вживання йодованої солі, і, звичайно, нас хвилює проблема з годуванням грудьми і кількість вагітних жінок, які продовжують палити», - повідомив Люхманн.

Крім того, ЮНІСЕФ також стурбований ситуацією у сім'ях, зокрема, домашнім насильством і ставленням до нього.

Так, за результатами дослідження, протягом місяця 61,2% дітей віком від 2 до 14 років піддавалися як мінімум одному із видів психологічного або фізичного покарання з боку своїх батьків.

При цьому 11,2% батьків і вихователів вважають, що для належного виховання дітей потрібно застосовувати фізичне покарання.

Нагадаємо, протягом 21 століття куріння стане причиною смерті приблизно одного мільярда людей, зазначає Всесвітня організація охорони здоров'я в доповіді про «глобальну епідемію тютюну».


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170