В Україні провели випробування протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) «Корсар». Про це пише газета «Сегодня».

«Він призначений для ураження нерухомих і рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні - танків, БТРів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей - дотів, вертольотів, безпілотників», - заявив присутній на випробуваннях розробник комплексу - генконструктор профільного КБ «Луч »Олег Коростельов.

 
Дальність стрільби нового ПТРК - до 2,5 км, тобто вдвічі більше, ніж у гранатомета РПГ, причому ракета, що летить по лазерному променю, керована.

«Корсар» - комплекс нового покоління, і його повна розробка буде завершена вже цього року, - сказав Сергій Громов, генеральний директор держконцерну «Укроборонпром», куди структурно входить і КБ «Луч». - Ми будемо першими, хто запропонує ринку готовий комплекс такого рівня. Поки аналогів у «Корсара» немає, хоча відповідні розробки за кордоном ведуться. За низкою параметрів він перевершує комплекси провідних світових виробників».

Маса української ракети у контейнері - 13,5 кг, що на 2,5 кг менше аналога, який випускається у США. Температурний діапазон застосування від -40 до +60°C. Американські ж і ізраїльські комплекси не розраховані на роботу нижче -20°C.

Видання пише, що «Корсар» легкий - ракета вистрілюється з плеча, її потужності достатньо для знищення практично всіх існуючих видів бронетехніки, а керованість забезпечує до 100% ураження цілі.

Вартість «Корсара», як повідомили газеті військові експерти, втричі нижча, ніж у зарубіжних конкурентів - близько $130 тисяч, а ракети - вчетверо ($20 тис.).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226