Будівництво станції метро «Теремки» Куренівсько-Червоноармійської лінії перебуває на фінішній прямій, і вже найближчим часом буде стабілізована ситуація з фінансуванням будівництва цієї станції. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Ми з урядом відпрацювали всі варіанти фінансування об'єкта. На цьому тижні буде виділено 83 мільйони гривень. Безумовно, є низка проблемних питань. Зокрема, нам потрібно рішення Київради, щоб забезпечити фінансування будівництва у повному обсязі. Сподіваюся, що сесія зрештою пройде, і це питання буде вирішене. Головний критерій, на який ми орієнтуємося зараз, - безумовна якість будівництва», - сказав він.

Що стосується закінчення термінів будівництва, то Попов зауважив, що «у серпні ми підіб’ємо підсумки, тоді і можна буде назвати дату введення станції в експлуатацію. У будь-якому разі ми - на фінішній прямій».

За його словами, зараз будівельні роботи на станції метро «Теремки» виконані на 70%.

Згідно з проектом, нова станція буде обладнана для пасажирів з особливими потребами. Передбачено встановлення 4 спеціальних ліфтів і звукових інформаторів напрямків руху. Також на платформі станції з'являться рельєфні обмежувачі.

Голова КМДА розповів, що Куренівсько-Червоноармійська лінія метрополітену має подальшу перспективу розвитку, зокрема, до Одеської площі, де на День Незалежності заплановане відкриття нового автовокзалу.

«До нового автовокзалу було б доцільно підвести станцію метрополітену. До того ж, через 1,5-2 роки там з'явиться новий мікрорайон, де проживатимуть близько 50 тисяч осіб. Тому ідея продовження метро у цьому напрямку аргументована. Однак поки нашим пріоритетним завданням є початок будівництва четвертої гілки на Троєщину», - зазначив Попов.

Нагадаємо, раніше генеральний директор ПАТ «Київметробуд» Володимир Петренко заявив, що нова станція Куренівсько-Червоноармійської лінії столичного метрополітену «Теремки» не буде здана до 24 серпня, Дня Незалежності, як планувалося раніше, якщо не буде вирішене питання з фінансуванням.

Попов заявив, що кінцева станція підземки на Теремках таки запрацює до Дня Незалежності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336