На урочистостях у Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі будуть присутні представники всіх помісних православних церков.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю «ИТАР-ТАСС» повідомив предстоятель Української православної церкви митрополит Володимир.

У рамках святкування відбудеться урочистий молебень на Володимирській гірці біля пам'ятника князю Володимиру-Хрестителю Русі та у день пам'яті князя Володимира - Божественна літургія на Соборній площі Києво-Печерської Лаври.

«Літургія у Лаврі 28 липня, як і молебень на Володимирській гірці біля підніжжя пам'ятника 27 липня вже стали невід'ємною частиною урочистостей на честь святого князя Володимира, - зазначив митрополит Володимир. - Але цього року ювілейні урочистості будуть посилені присутністю і участю у богослужіннях предстоятелів і представників усіх помісних православних церков. Вже підтвердили свою участь Олександрійський, Антиохійський, Єрусалимський, Грузинський, Сербський і Болгарський патріархи, а також предстоятелі Кіпрської, Польської та Американської Церков. Ми також очікуємо офіційні та представницькі делегації Константинопольського патріархату, Румунської, Елладської, Албанської церков і Церкви Чеських земель і Словаччини. Всі помісні православні церкви візьмуть участь у святкуванні 1025-річчя Хрещення Русі», - повідомив предстоятель Української православної церкви.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Питання організації та проведення заходів щодо відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», яке відзначатиметься у липні 2013 року.

Кабінет Міністрів України затвердив новий склад організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341