Ситуація з російським опозиціонером Олексієм Навальним ніяк не відіб'ється на політичній обстановці в Україні. Таку думку у коментарі кореспонденту ForUm’у висловив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології, доктор філософських наук Володимир Паніотто.

«Навіть якщо Навальний є проектом російської влади, на Україні це мало як позначиться. Я не буду називати прізвища, вони і так відомі, але у нас багато технічних опозиціонерів, це старий політичний прийом, нічого нового тут немає», - сказав він.

Аналогічна ситуація, за словами експерта, і з судовим процесом Навального.

Паніотто уточнив, що українська влада ще не розібралася зі старими кримінальними справами політиків, щоб відкривати нові.

«У нас своїх прецедентів вистачає, тому не бачу логіки в тому, щоб українська влада проектувала судові розгляди з Навальним на Україну», - додав він.

Підсумовуючи, Паніотто підкреслив, що сумнівається і в тому, що Навальний насправді представляє інтереси російської влади.

«Якби це було так, то вирок Навальному винесли б інший», - резюмував експерт.

У свою чергу, директор компанії Research and Branding Group Євген Копатько також вважає, що ситуація з російським опозиціонером не має ніякого стосунку до України.

«У нас інша політична історія. У Росії структурована влада. Опозиція, на мій погляд, не має такого впливу, в усякому разі, зараз. У політичному житті Росії та України є свої особливості та істотна відмінність. У нас, скажімо, «палітра» значно ширша. Я вважаю, що безпосередньо це не має ніякого стосунку до нас», - зазначив експерт.

«Якщо деякі люди претендують на можливість представляти опозицію, то у цьому випадку влада показала, що завжди можуть знайтися ситуації, при яких можна «зачепити» будь-якого політика. Причому я так вважаю, що аргументи, які представляла російська влада, були досить вагомі, інакше це не було б віддано такому публічному розголосу», - зазначив експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, Ленінський суд Кірова 18 липня засудив російського опозиціонера Навального до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму у справі про розкрадання майна Кіровського обласного державного унітарного підприємства (КОДУП) «Кіровліс». Навальний був узятий під варту в залі суду.

Пізніше глава передвиборчого штабу опозиціонера Леонід Волков заявив, що кандидатура Навального, за попереднім рішенням, буде знята з виборів мера Москви.

19 липня Кіровський обласний суд задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу засудженим у справі «Кіровлісу» Олексію Навальному і Петру Офіцерову і відпустив їх під підписку про невиїзд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170