Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальні акти щодо кримінальних проваджень стосовно керівників Південноукраїнської АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» за фактами заволодіння коштами підприємства в особливо великих розмірах та службового підроблення, що спричинило для держави тяжкі наслідки. Про це сказав старший прокурор відділу процесуального керівництва попереднім розслідуванням Олександр Перебийніс, повідомляє ГПУ.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що виконувач обов'язків генерального директора АЕС, за попередньою змовою з директором одного із товариств та з метою розтрати бюджетних коштів, підписав завідомо неправдивий акт прийому виконаних підрядних робіт і передав його для оплати», - зазначив прокурор.

Зокрема, він зазначив, що генеральний директор без підписання самого договору, незаконно затвердив заявку на використання коштів АЕС, які незаконно перераховані товариству.

За словами прокурора, відносно генерального директора АЕС обрано запобіжний захід у вигляді застави, і він відсторонений від займаної посади.

Нагадаємо, в.о. гендиректора ПУАЕС є В'ячеслав Кузнєцов.

Як повідомляв ForUm, виконувач обов'язків президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріон Кім у червні був тимчасово відсторонений від займаної посади.

Кіму, який підозрюється у перевищенні службових повноважень, обрано запобіжний захід у вигляді внесення грошової застави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220