Прокуратура Дніпропетровської області завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо організованої злочинної групи у складі трьох осіб, які викрали, незаконно утримували громадянина Великобританії, а також вимагали з нього викуп. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Встановлено, що на початку березня поточного року троє чоловіків, які організували злочинну групу, викрали громадянина Великобританії і протягом доби незаконно його утримували. Як з'ясувалося, до складу групи входив міліціонер.

Іноземець приїхав на Дніпропетровщину з метою встановлення контактів на Україні, а також він шукав студентів для літньої школи, у якій проводив тренінги з бізнес-менеджменту. Оселившись в одному із готелів міста, він вирішив відвідати один із торгово-розважальних центрів міста. Викрали британця, коли він очікував таксі поблизу центру.

За його звільнення зловмисники вимагали 30 тисяч доларів США.

Проте наступного дня у ході проведення спільної спецоперації співробітниками служби безпеки у Дніпропетровській області на трасі Дніпропетровськ - Харків автомобіль з викрадачами був затриманий, а іноземець звільнений.

Всім зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165