Скандальний БРДМ (броньована розвідувально-дозорна машина), який спровокував бійку на мітингу опозиції у Києві 18 травня, мирно гниє на задвірках РВВС Шевченківського району, пише «Взгляд».

Помітити машину можуть ті, хто йде оформляти закордонні паспорти: вхід у дозвільний відділ розташований з боку будівлі, і звідти видно частину стоянки патрульних автомобілів. Втім, проглядається тільки задня частина бойової машини, за якою важко зрозуміти, що це та сама «героїня». Однак, зазирнувши на стоянку, не важко розгледіти БРДМ в усій красі: пробиті шини, розбиті стекла, понівечені люк і нутрощі салону.


 
Нагадаємо, що 18 травня у Києві відбулося кілька бійок. Перша з них виникла, коли біля мітингу опозиції на Софіївській площі по вулиці Володимирській проїхав БРДМ без номерних знаків. Його борти були обклеєні великими морквинами, а зверху на ньому сиділи люди у костюмах зайців. Опозиціонерам це не сподобалося, вони зупинили бронемашину і спробували силою витягнути кривдників. У результаті потерпіли люди, які сиділи всередині, а техніка виявилася повністю розбитою. Після цього БДРМ і потрапив до міліції.

Зазначимо, що міліціонери, щоб не привертати уваги, здерли з бортів машини наклейки у вигляді морквин - (від них залишилися тільки сліди клею) і опозиційні листівки.

«Про БРДМ відвідувачі не запитують. Напевно, просто не помічають», - розповів постовий на вході до РВВС. Співробітники райвідділу теж не звертають на нього уваги. «Спочатку, коли його тільки привезли, фотографувалися з ним, а зараз стоїть собі і стоїть», - сказав один із водіїв.

Чому БРДМ стоїть на території РВВС, а не на штрафмайданчику ДАІ, пояснила прес-секретар Шевченківського райвідділу Наталія Калиновська: «БРДМ є речовим доказом у кримінальній справі і знаходиться тут на зберіганні». При цьому вона зазначила, що не завжди автотранспортні засоби перебувають на зберіганні на штрафмайданчику ДАІ. Іноді, якщо вони є речовими доказами, їх можуть зберігати на території РВВС. «Це охоронне місце, і звідси машина нікуди не дінеться», - сказала Калиновська.

Господаря БРДМ у міліції називати відмовилися, як і повідомляти про те, чи знайшовся він взагалі. А подальшу долю машини вирішить суд, та як скоро це буде, сказати не може ніхто.

«Ви ж розумієте, що після рішення одного суду будуть касації, апеляції... Так що скоро це не відбудеться. Поки у справі не буде поставлено остаточну крапку, транспорт буде залишатися у нас», - сказала Малиновська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223