Україна рано чи пізно прийде до запровадження загальнообов'язкового декларування доходів. Про це у коментарі кореспонденту ForUm'у заявив кандидат економічних наук, керівник проекту IFC «Інвестиційний клімат в Україні» Сергій Осаволюк.

«Всі розуміють, що рано чи пізно до цього все одно потрібно прийти, оскільки подібна система існує в усьому цивілізованому світі. За кордоном до людини, яка придбала «Мерседес», але задекларувала 100 доларів доходу, обов'язково приходить податковий інспектор з перевіркою, і це всіма сприймається нормально. Тому що ухилення від податків - це зло для бюджету, невиплачені зарплати», - зазначив він.

На думку експерта, до введення такої ініціативи треба підходити грамотно і виважено. «Що це означає? Організувати процес так, щоб людям було зручно спілкуватися з податковою службою, щоб вони при декларуванні доходів не стояли у чергах, їм не мотали нерви. Хороший варіант - електронна форма звітності, можливо, потрібно буде зменшити податкові зобов'язання для деяких категорій громадян тощо», - підсумував Осаволюк.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр доходів і зборів Олександр Клименко вважає, що в Україні необхідно ввести загальнообов'язкове декларування доходів.

 

v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153