На сьогоднішній день в Україні спостерігається хороший попит на інвестмонети. Про це заявив старший радник ПАТ «Альфа-Банк» Роман Шпек.

«Звичайно, всі зацікавлені, щоб на ринку було якомога більше різних інструментів інвестування, якими і банки, і населення могли б користуватися. Один із таких інструментів сьогодні представляють інвестиційні монети Нацбанку. Варто зазначити, що на сьогодні спостерігається хороший попит на цей інструмент. Для цього є кілька причин: по-перше, вони високої проби, що може зацікавити як нумізматів, так і пересічних громадян, по-друге, попит на ці монети зростає у зв'язку зі сприятливою кон'юнктурою ринку золота», - заявив він.

У той же час, за його словами, сьогодні інвестиційні монети є більш привабливим інструментом інвестування, ніж іноземна валюта.

«Люди, розуміючи це, за допомогою інвестмонет пробують заробити. Золото в якості інвестицій завжди буде цікавим, воно на порядок надійніше іноземної валюти», - констатує він.

Погоджується з цим скарбник банку «Даніель» Василь Невмержицький.

«Високий попит на інвестиційні монети можна досить легко пояснити. Це монети високої проби, населення розуміє, що на них можна заробити, згодом продавши за вищою ціною або розмістивши в банку у вигляді банківського вкладу в золоті. Це набагато цікавіше і надійніше тих же вкладів в іноземній валюті, особливо в нинішній ситуації в США і Єврозоні. Варто зазначити, що цей інструмент інвестування досить цікавий для банків, адже операції з ним не обкладаються податками», - підкреслив банкір.

Нагадаємо, що за шість місяців 2013 року Національний банк України реалізував майже 16 тисяч інвестиційних монет на загальну суму 31,15 млн грн. Всього у 2013 році НБУ відкарбує 34 тис. інвестиційних монет.

За словами директора генерального департаменту регулювання грошового обігу НБУ Віктора Нестеренка, привабливість інвестмонет полягає у максимальному наближенні ціни монети до вартості дорогоцінного металу в монеті, а також у високій ліквідності, оскільки розроблений і діє механізм зворотного викупу інвестмонет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141