Одеська кіностудія просить уряд надати їй списану зброю.

Вчора відповідний лист передав в Одесі голова правління ВАТ «Одеська кіностудія» Андрій Звєрєв віце-прем'єр-міністру України Костянтину Грищенку в ході його візиту на студію.

У листі міститься прохання до Міністерства оборони. Найстарша кіностудія СНД (утворена при Російській імперії) просить, зокрема, безкоштовно передати для своїх потреб зброю, яка підлягає списанню і з якої планується майструвати знімальні макети, передає «УНІАН».

«Ми написали листа міністру оборони України з проханням про передачу кіностудії реквізитів, необхідних для зйомок стрічок на воєнну тематику, але поки у відповідь - тиша... Наскільки я знаю, зараз в армії йде процес скорочення. Напевно, залишається майно і озброєння, яке можна передати для мирних цілей», - сказав Звєрєв, передаючи Грищенку листа.

У свою чергу, Грищенко пообіцяв сприяти поповненню фондів кіностудії. «Питання цілком вирішуване. Адже вам не потрібне озброєння на дивізію? Тим більше, що є запаси, які взагалі ніколи не експлуатувалися. Вони так і застаріли», - сказав Грищенко.

Крім того, Звєрєв просив сприяння віце-прем'єра у питанні благоустрою території кіностудії, яка постраждала в результаті урагану в ніч на 1 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198