Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що для отримання політичного притулку в Росії екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден повинен звернутися у ФМС.

Глава російського МЗС зазначив, що про всі питання, які обговорював викривач американських секретів з правозахисниками у Шереметьєво, він дізнався зі ЗМІ.

У свою чергу, глава ФМС Костянтин Ромодановський повідомив, що Сноуден поки не звертався у Федеральну міграційну службу із заявою про надання йому притулку. «Якщо заява надійде, то вона буде розглянута у встановленому законом порядку», - сказав Ромодановський.

При цьому Лавров зазначив, що якщо Сноуден таки хоче отримати політичний притулок у Росії, в першу чергу йому треба звернутися у ФМС. При цьому у відомстві підтвердили, що екс-агент ЦРУ не звертався до них з таким проханням. Представник ФМС Заліна Корнілова заявила, що ніяких документів від Едварда Сноудена у ФМС не отримували, передає «Інтерфакс-Україна».

Екс-агент ЦРУ Сноуден став відомий після того, як повідомив американським ЗМІ про операції спецслужб США. У його викриттях - інформація про тотальне стеження за громадянами не тільки Америки, але й усього світу. Виявляється, розвідка США прослуховувала і читала переписку росіян, німців, іранців, китайців і жителів інших країн.

Від американського правосуддя Сноуден втік до Гонконгу. Потім він вирішив просити притулку в країнах Латинської Америки. У «стерильній» зоні аеропорту Шереметьєво викривач живе вже півмісяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

575