У Кременчуці Полтавської області затриманий 37-річний чоловік, який на спір двічі «замінував» аеропорт Бориспіль, повідомляє прес-служба міського управління міліції.

За даними управління, чоловіка, який 10 і 11 липня двічі дзвонив у чергову частину міліції по телефону «102» і повідомляв про замінування аеропорту Бориспіль, знайшли протягом доби. По телефону він говорив, що живе у Власівці, але виявився жителем Кременчука, повідомляє «УНІАН».

Затриманий каже, що 10 липня відпочивав у компанії друзів, вони випивали. У якийсь момент він вирішив посперечатися, що зможе подзвонити у міліцію і повідомити про замінування аеропорту. В результаті дзвонив двічі протягом години.

Відомо, що після його дзвінків робота аеропорту «Бориспіль» не припинялася, проте пошук можливих вибухових пристроїв провели і нічого не знайшли.

Затриманий чоловік не заперечує своєї вини, розкаюється у скоєному і винить у всьому горілку. Він не одружений, працює на одному із кременчуцьких заводів.

На даний момент розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.259 КК (свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпал або інші дії, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184