Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) у липні поточного року почне ремонт ділянки траси Київ-Одеса від Києва до Білої Церкви. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив голова агентства Євген Прусенко.

«Ми починаємо масштабні роботи з капітального ремонту цієї дороги (Київ-Одеса. - Ред.) від Києва до Білої Церкви. Рух буде забезпечуватися тільки по двох смугах», - повідомив Прусенко.

За його словами, ремонтуватися буде ділянка з 17 км по 87 км, виключаючи ділянку з 36 по 42 км, де ремонтні роботи вже велися.

«П'ятдесят чотири кілометри цієї дороги коштуватиме, згідно з результатами тендеру, близько 850 млн грн. Тобто вартість 1 км становитиме до 16 -17 млн ​​грн», - зазначив він, додавши, що ремонт буде виконуватися за кошти ЄБРР та Європейського інвестиційного банку.

«Відповідно до кредитної угоди між Україною і Європейським банком реконструкції та розвитку, фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ці два банки повністю покриють витрати щодо виконання робіт. Україна покриває тільки ПДВ і інфляційну складову», - сказав він.

За його словами, згідно з контрактом, ремонт даної ділянки повинен завершитися до кінця 2014 року.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253