Цей тиждень стане найбільш активним для аграріїв, які збирають урожай в усіх регіонах України. На сьогодні вони вже намолотили більше 13,3 мільйона тонн зерна, повідомив під час «Прямої Урядової лінії» заступник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Сень.

«На сьогодні жнива тривають в усіх областях України. Аграрії вже намолотили понад 13,3 мільйона тонн зерна, зокрема 9,7 мільйона тонн пшениці, 3,4 мільйона тонн ячменю і 148 тисяч тонн гороху», - зазначив Сень.

Таких результатів вдалося досягти, в тому числі, і завдяки високій врожайності зернових, яка зросла у всіх регіонах. Цього року вона збільшилася на 7 центнерів з гектара - до 27.

«Завдяки поліпшенню технологічності, зокрема збільшенню внесення добрив, продуктивним сортам і активному підживленню вдалося збільшити врожайність зернових. Лідерами за цим показником стали Київська, Полтавська, Волинська, Івано-Франківська, Черкаська області, де збирають більше 40 центнерів з гектара. У тих же областях, де є проблеми з урожайністю, зокрема на півдні, держава буде займатися модернізацією і відновленням систем зрошення через інвестиційні проекти», - повідомив заступник міністра.

Також, за словами Сеня, в першій декаді серпня масовий збір урожаю закінчиться. І за попередніми даними, сільгоспвиробники зберуть близько 54 млн тонн зерна, що на 18% більше, ніж торік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260