Прокуратура Запорізької області контролює розслідування кримінального провадження за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, сьогодні, о 12:25 в Шевченківський райвідділ міліції м. Запоріжжя надійшло повідомлення про конфлікт на одному зі штрафмайданчиків.

За попередніми даними, житель Запоріжжя звернувся до працівників цього штрафмайданчика з метою забрати свій автомобіль, на який наказом Хортицького райсуду помилково було накладено арешт. При цьому він пред'явив відповідну постанову - про помилковість арешту.

Працівники відмовилися віддавати автомобіль, мотивуючи тим, що необхідно оплатити послуги штрафмайданчика й евакуатора більше 1000 гривень.

Чоловік відмовився платити гроші, після чого повідомив про це журналістам телеканалу ICTV. Через деякий час журналісти прибули, і у них виник конфлікт з начальником служби евакуації, який погрожував фізичною розправою, поводився зухвало у громадському місці і перешкоджав відеозйомці.

Відомості про подію за ч.1 ст.171 КК України внесені до ЄРДР, у провадженні призначена група прокурорів. Досудове розслідування проводить Шевченківський райвідділ міліції м. Запоріжжя.

Автомобіль власникові повернули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160