Крім намірів, рішення в частині підвищення ставок мит щодо української продукції Митним союзом не приймалися, але якщо вони будуть прийняті, Україна в дискусіях і консультаціях готова відстоювати інтереси вітчизняних товаровиробників, зазначив урядовий уповноважений України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасницями СНД , ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян.

Він підкреслив, що прийняття антидемпінгових, компенсаційних і спеціальних заходів - це завжди питання переговорів, консультацій і дискусій. Тому питання можливого застосування Митним союзом таких заходів щодо української продукції також повинен обговорюватися з українською стороною.

«Як тільки буде прийняте рішення, якщо воно буде прийняте, невідомо чи проголосує за це Комісія, там є представники трьох країн, тоді з українською стороною повинні провести консультації. У нас підписаний меморандум у сфері торговельних відносин із Євразійською економічною комісією», - зазначив Мунтіян.

На його думку, коли сторони у процесі консультацій донесуть один одному свої аргументи, буде прийняте правильне і зважене рішення.

«Ми вже сьогодні приступили до вивчення цих питань і зв'яжемося з Євразійською економічною комісією, для того щоб не допустити прийняття цих заходів. Також аналогічна робота буде проведена і по лінії СОТ», - зазначив Мунтіян.

Як повідомляв ForUm, Російська Федерація планує обкласти додатковими спеціальними митами імпорт з України вугілля, шоколаду і скла у відповідь на введення Києвом спеціальних мит на імпорт автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243