Рівень радіації у ґрунтових водах під японською АЕС «Фукусіма» значно виріс. Інформація була поширена операторами, які проводять моніторинг радіофону на електростанції. У минулий понеділок рівень вмісту, зокрема, цезію-134 у реакторі номер 2 і в воді у 150 разів перевищував норму.

Фахівці визнають, що небезпека витоку зараженої води в океан існує, незважаючи на те, що фільтри АЕС продовжують працювати безперебійно. При цьому обсяги накопичуваної у підвальних приміщеннях рідини збільшуються з кожним днем ​​ приблизно на 400 тонн, повідомляє «Euronews».

Компанія TEPCO, яка виступає оператором Фукусіми, не повідомляє про причини різкого збільшення рівня радіоактивного зараження вод, а лише обіцяє посилити моніторинг об'єкту.

Повідомлення про підвищення радіації на АЕС прийшли на тлі звісток про смерть колишнього директора станції Масао Йосіда. Він помер від раку стравоходу, проте причина виникнення захворювання не називається. Відомо, однак, що після аварії на Фукусімі у 2011 році Йосіда протягом півроку практично не покидав її територію, а потім звільнився за станом здоров'я.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155