У Харківській області виявили величезне поле площею близько 70 гектарів, яке було незаконно засіяне наркомісткими рослинами. Як повідомляє ГУ МВС у Харківській області, правоохоронці вилучили з поля більше 12 мільйонів кущів коноплі загальною вагою майже 122,5 тисячі кілограмів.


 
Вартість цієї наркосировини за цінами «чорного ринку» складає більше, ніж 1 млрд 280 млн гривень.

Незаконною діяльністю з вирощування заборонених наркокультур займалося одне із регіональних товариств з обмеженою відповідальністю, яке має ліцензію на здійснення діяльності з перевезення, зберігання та культивування маку і конопель.

Під час перевірки його діяльності працівники Управління у боротьбі з незаконним обігом наркотиків встановили, що посадові особи вказаного товариства, не маючи квоти на культивування рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, а також інших відповідних дозволів, самовільно засіяли значну ділянку рослинами конопель у Харківській області, чим грубо порушили чинне законодавство.

До того ж величезна плантація не була обладнана необхідними засобами охорони.

Даний факт внесений слідчими органами до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Директору товариства було повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаного кримінального злочину. За його вчинення законодавством передбачене покарання у вигляді значних штрафних санкцій, а також позбавлення волі на строк до трьох років із забороною обіймати певні посади або займатися відповідною діяльністю на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322