З метою притягнення до відповідальності керівників підприємств усіх форм власності, що мають заборгованість по заробітній платі, за перше півріччя 2013 року по всій Україні відкрито 1696 кримінальних справ. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України з посиланням на директора Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства Олександра Товстенка.

«За інформацією центральних та місцевих органів виконавчої влади, до правоохоронних органів направлено 1872 звернення щодо несвоєчасної виплати заробітної плати. Щодо 1696 із них було порушено кримінальні справи», - сказав він.

Як зазначив директор Департаменту, за цей же час було завершено 472 кримінальних справи, що стосуються несвоєчасної виплати зарплати.

«За результатами справ 69 керівників підприємств-боржників притягнуто до кримінальної відповідальності, а 242 керівника звільнені від неї, виплата заробітної плати була проведена до притягнення до кримінальної відповідальності», - зазначив Товстенко.

За його словами, з початку 2013 року, проти підприємств-боржників та їхніх керівників прийнято низку заходів, зокрема, розірвано контракти з 90 керівниками підприємств-боржників із заробітної плати.

Нагадаємо, підбиваючи підсумки за півроку, міністр соціальної політики України Наталія Королевська зазначила низку позитивних тенденцій щодо погашення заборгованості по заробітній платі. «Практично на чверть (з 1826 до 1380) зменшилася кількість підприємств, на яких існує заборгованість по заробітній платі. Тобто 446 підприємств повністю ліквідували борги», - зазначила Королевська.

За останній квартал борг на державних підприємствах скоротився з 495 млн грн до 417 млн ​​ грн, а борги комунальних підприємств зменшилися на 21,8 млн грн - до 34,9 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205